Главни и одговорни уредник Телевизије ,,Хепи“ Милорад Марић недавно је у емисији ,,Добро јутро Србијо“ најгрубље вређао је официре, изговоривши да су они ,,примитивни“, потом да ,,само најглупљи иду у војску“ и да се за војску опредељују само ,,они који нису ни за шта друго“.

По свему судећи током наше дуге историје нико није толико увредио официре Србије као што је то учинио Миломир Марић, већ познат по бројним провокацијама саговорника, по омаловажавању учесника у разговорима пред ТВ камерама, чиме је заслужио да буде тужен за повреду угледа, части и достојанства. Уместо да као новинар са дугим стажом поштује законе, људска права и кодекс новинара, Марић се маниром нечасног човека окомио на часну професију која у Србији ужива високо поверење грађана.

За својеврсни скандал који је створио најжешћим увредама, главни и одговорни уредник ,,Хепи“ телевизије се, по свему судећи, није покајао, иако су његови квалификативи изречени пред камером били толико тешки и отровни да су у нашој јавности изазвали лавину незадовољстава.

Марић је изреченим ставовима повредио и кодекс новинара, о чему ће, уверени смо изјаснити се и Савет за штампу, институција која се управо бави ординалним непоштовањем Кодекса новинара.

Позивамо власника ,,Хепи“ телевизије да суспендује Миломира Марића на положају главног и одговорног уредника и да му, на одређени рок или трајно, забрани појављивање у телевизијским емисијама. Такође позивамо колеге да бојкотују ,,Хепи“ телевизију, да не учествују у емисијама и да одговорно и истрајно шире истину о новинару који се, као какав кабадахија, не придржава закона нити поштује новинарски кодекс.

Удружење војних пензионера Србије