Као и свих претходних година, у Србији је данас, одавањем поште на споменицима жртава, обележен почетак агресије на нашу земљу 1999. године. Пандемија вируса корона учинила је да овога пута не буде масовних скупова, па су комеморативне свечаности организоване углавном на отвореном простору, уз учешће малог броја људи.

Председник УВПС Љубомир Драгањац положио је букете свежег цвећа на Споменик деци страдалих током агресије НАТО-а 1999. године у Ташмајданском парку и на Споменик ,,Вечна ватра“ подигнутим за сећање на све жртве рата на београдском ушћу, одајући пошту пострадалима.

Венце и цвеће на та два споменика положиле су и бројне делегације, међу којима и Клуба генерала и адмирала Србије, Београдског форума за свет равноправних, амбасада Русије и Белорусије, удружења грађана и борачких организација.

Обраћајући се окупљенима пред Спомеником ,,Вечна ватра“, председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије генерал-мајор Лука Кастратовић рекао је да имамо морално право и обавезу да се боримо против покушаја брисања нашег памћења, прекрајања историје, да све чинимо за суверенитет и слободу земље. На то нас, како је казао, обавезују жртве агресије НАТО-а и целокупна историја Србије. Све оно што се догодило 1999. године не смемо да заборавимо, нагласио је Кастратовић.