Начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић одговорио је на допис председника УВПС Љубомира Драгањца у вези са повратком кабинета Поликлинике ВМА, који су у време епидемије пребачени на ВМЦ Нови Београд. Одговор начелника ВМА доносимо у целости.

Захваљујемо на конструктивној критици коју сте нам упутили везано за недостатке у раду Поликлинике ВМА у просторијама ВМЦ Нови Београд. Задовољство ми je известити Вас да смо предузели мере и да je од 25.05.2020. године омогућено заказивање прегледа на кабинетима Поликлинике ВМА у Новом Београду a преко службе за заказивање прегледа ВМА. Омогућен je рад 17 кабинета, педијатријске стоматолошке и гинеколошке службе. Од 01.06.2020. године почеће са радом и кабинет за хематологију, биће омогућене и комплетне лабораторијске услуге. Кабинет за пулмологију нисмо у могућниости да активирамо због заузетости наших пулмолога на другим дужностима.

Свакодневно вршимо процену епидемиолошке ситуације ради повратка кабинета Поликлинике у простор Војмомедицинске академије. Спремни смо да реализујемо повратак чим се стекну повољни епидемиолошки услови.

Ради бржег решавања могућих проблема предлажем да будете у контакту са Начелником Поликлинике пк асс.др.сц.мед. Радетом Прелевићем.