Како наш народ каже невоље обично дођу у јатима. У последњих више од једног месеца велики проблем задаје нам корона вирус. Мере које је подржала држава погодиле су многе старије пензионере. Због забране кретања војни осигураник С. И. која живи сама, није имала ко да јој донесе лекове. Када су из Управе за традицију, стандард и ветеране покушали да јој доставе медикаменте, испоставило се да она нема здравствени картон у Београду, то јест да се тај документ налази у Шапцу, јер је она тамо одлазила повремено и подизала рецепте и лекове за редовну терапију.

И овога пута Општински одбор УВПС Новог Београда реаговао је правилно, приљежно покушавајући да проблем реше. Успело се у томе захваљујући пожртвовању и ангажовању др Асје Поповић, управнице амбуланте „Бежанијска Коса”. Војни осигураник С. И. добила је лекове. Свему реченом додајемо и податак да се у решавању овог и других случајева посебно ангажовао председник Месне организације УВПС ,,Бежанијска коса“ Милан Калчић.

Захваљујући агилности у решавању проблема војних пензионера, двојица наших колега учланили су се у УВПС управо на Бежанијској коси.