Снабдевање војних пензионера старијих од 65 година и даље остаје на снази онако како је регулисано. У надлежан ВМЦ одлазе њихова деца, комшије или волонтери који, са њиховом здравственом легитимацијом и личном картом, преузимају рецепте, подижу лекове у апотеци и односе их до стана војног пензионера.

Волонтере треба позивати на телефоне локалне самоуправе (општине на којој војни пензионер живи).

Уколико војни пензионери немају деце, ако не могу да се ослоне на комшије и ако и ако им се не одазову волонтери из локалне заједнице (општине), изузетно могу да се обрате УВПС. Удружење ће у сарадњи са Управом за традицију, стандард и ветеране сутрадан организовати доставу лекова. При томе пријаве се примају свакога дана изузев суботе од 10,00 до 12,00 часова. Пријаве ће примати Звонимир Пешић на телефоне: 060/0315-233, односно 5233 (број у мрежи УВПС).  или путем и-мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Треба имати у виду изузетност јер ће лекове достављати старешине и цивилна лица који раде у Управи за традицију, стандард и ветеране. С обзиром на то да су њима у условима ванредне ситуације придодати и други задаци и да су преоптерећени, треба водити рачуна да се та могућност користи само ако ни једна друга није могућа.