Припадници Спортске јединице Војне академије познати су по својим успесима у свету спорта, али и срчаношћу којом бране боје наше заставе на такмичењима широм света. Своју хуману страну данас су показали војни спортисти десетобојац Михаил Дудаш и каратисткиња Јована Прековић, који су војним пензионерима на Новом Београду донели лекове који су им били неопходни.

Двоје младих спортиста, лекове које су прво, уз рецепте, подигли у Војномедицинском центру Нови Београд, однели су на адресе четири породице војних пензионера, који су имали само речи захвалности за племенити гест наших војних спортиста.


Данашње посете најстаријим суграђанима за које је на снази забрана кретања, Јована и Михаил започели су на адреси у Булевару Милутина Миланковића, где су лекове уручили генерал-мајору у пензији Симеону Туманову.

- Свака вам част, ја подржавам оно што Војска ради и све оно што је урадила за добробит свих нас – речи су генерала у пензији Туманова који је, као некадашњи војни спортиста, уз разговор о спорту посебно захвалио овим младим људима на лепом гесту.

Уз питање „Како сте?“ каратисткиња Јована и десетобојац Михаил започели су посету пуковнику у пензији Изету Јахићу у Нехруовој улици, коме су такође донели лекове по које сам није био у могућности да оде. Он је, уз речи захваности, истакао да је доброг здравља и да поштује мере које су на снази.

Топлу добродошлицу војни спортисти имали су и код заставника прве класе у пензији Бранка Караћа, који је на вратима свог стана у новобеградској улици Отона Жупанчича примио лекове које су му Јована и Михаил данас донели. Заставник Караћ каже да има 74 године и да слуша савете и препоруке стручњака, а на крају посете пожелео је добро здравље и много успеха нашим војним спортистима.

Лекова који су на рецепту за пуковника у пензији Милорада Марковића, у ВМЦ Нови Београд није било, па су Михаил и Јована свратили на његову адресу у улици Луја Адамича по здравствену књижицу, а затим отишли до најближе апотеке, како би ту потражили лекове. Захваљујући на томе што су млади спортисту учинили за њега данас, пуковник у пензији Марковић је рекао да се осећа добро, али да му у овим данима највише недостаје шетња, на коју је свакодневно навикао.
Говорећи о данашњем хуманом гесту, десетобојац Михаил Дудаш нагласио је да је, имајући у виду мере забране кретања за наше најстарије суграђане, свестан ситуације у којој се налазе, па је ово био начин да им свакодневне бриге бар мало олакшају.

- Ми спортисти тренутно нисмо у могућности да се бавимо својим послом, па смо се у жељи да помогнемо одазвали позиву Војске Србије да на овај начин помогнемо суграђанима којима је то потребно – рекао је Михаил Дудаш, са радошћу што је њихов гест заиста пуно обрадовао војне пензионере.

Каратисктиња Јована Прековић, светска шампионка у каратеу, истакла је да су данас били у прилици да помогну најстаријим суграђанима и однесу им лекове који су им неопходни.

- Били смо на четири адресе где живе војни пензионери, разговарали са њима, питали их како су. Потрудили смо се да им, бар на кратко, данашњи дан учинимо испуњенијим – истакла је Јована Прековић додајући да јој је задовољство што је у прилици да учини такав гест за оне којима је помоћ неопходна.