Изолација војних пензионера старијих од 65 година који немају млађе чланове породице (или су они одсутни) да им припомогну у снабдевању лековима и основним животним потребама, у појединим случајевима захтева предузимање одговарајућих мера. Више њих обратило се путем телефона Удружењу војних пензионера Србије за помоћ. С тим у вези председник УВПС већ је предузео конкретне мере према надлежним органима Министарства одбране.

Још једном молимо општинске и градске организације, тамо где је то могуће, да организују групе састављене од млађих војних пензионера који би се прихватили обавезе да организовано помогну својим старијим колегама у доношењу лекова и куповини животних потрепштина.

Потребно је да општинске и градске организације буду у телефонској вези са својим члановима и да реагују на њихове захтеве. За све проблеме које општинске и градске организације нису у могућности саме да реше, могу се обратити Удружењу војних пензионера Србије.

Чланове наше организације и друге пензионере треба усмерити на сајт удружења и информације које се тамо налазе, а могу им бити од користи. Досадашња искуства и решења у помагању старијим и болесним војним пензионерима упутити на следећи и-мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..