Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је писмо Управи за традицију, стандард и ветеране Министарства одбране, следеће садржине:

  1. Војни пензионери старији од 65 година доследно се придржавају мера које је прокламовала Влада Републике Србије. Тако се међусобни контакт чланова и инфромисање обављају путем телефона и посредством сајта Удружења (www.mod.gov.rs). Међусобна солидарност војних пензионера испољава се тако што у набавци неопходних кућних потрепштина и приликом преузимања лекова за редовне терапије у војноздравственим установама део колега млађих годишта помажу онима старијим од 65 година.
  2. У току јучерашњег дана електронским путем или телефоном примили смо више питања војних пензионера. Једно од њих је поступање у вези са конкурсом за станове који се граде за припаднике снага безбедности. Наиме, у Београду је 10. марта 2020. објављен конкурс за станове на који се заинтересовани (то јест они који имају право на то), могу пријавити до 10. априла ове године. С обзиром на то да војни пензионери старији од 65 година не могу да оду до нотара, молимо да обезбедите продужење рока за пријављивање. Најбоље би било да рок тече 30 дана од дана када буду престале да важе мере ванредног стања.

Молимо вас да нас о одлуци обавестите што пре, како би о томе обавестили месне, општинске и градске организације УВПС.