Скупштина Фонда СОВО против најугроженијих војних пензионера

ПРАВИЛНИК О ОПОРАВКУ СТАВЉЕН ВАН СНАГЕ

Будући да је Скупштина Фонда СОВО,  29. децембра 2011. године,  ставила ван снаге Правилник о начину коришћења средстава Фонда СОВО, која се издвајају за опоравак корисника војне пензије,  Удружење војних пензионера Србије обавестило је све општинске и градске организације да се обуставља пријем захтева за једнократну новчану помоћ.

Овај изузетно важан Правилник Скупштина Фонда ставила је ван снаге мимо Управног одбора и мимо знања Удружења војних пензионера Србије  што представља тешко угрожавање војних пензионера са најмањим примањима, поготово тешко болесних и оптерећених породичним проблемима и немаштином. Уколико ово стављање Правилника ван снаге буде значило и укидање свих права која су њиме предвиђена, а не донесу се нови прописи који би то поново регулисали, најугроженија категорија војних пензионера наћи ће се веома тешкој ситуацији.

У Удружењу војних пензионера истичу „да ће се у наредном периоду максимално ангажовати да се не дозволи укидање права војних пензионера предвиђених поменутим Правилником, да се овај проблем што пре превазиђе и да се донесе нови пропис којим ће се уредити ова проблематика,  о чему ће војни пензионери бити благовремено обавештени.“

М.П.