На захтев УВПС , управник пук. др  сц. мед. Жарко Мићовић 28. новембра примио је делегацију УВПС у којој су били председник Извршног одбора Зоран Вучковић и др Славољуб Сталетовић  члан Из. Одбора.

 

Тема разговора је била проблематика у здравственом збрињавању војних осигураника, њихови узроци као и предлози за решавање, кадровска проблематика  у Војномедецинским установама, стање опреме и организација рада са посебним освртом на потребама војних осигураника старијих од 65 година.

 

Представници УВПС на почетку разговора одали су признање здравственим и нездравственим радницима на огромном доприносу у време пандемије COVID-a.

 

На питање да ли су тачне информације да ће амбуланта Церак делом бити уступљена цивилним војним осигураницима, управник ЦВМУ дао је одговор да су постојали неки прелиминарни разговори, али да није дошло до споразума, тако да амбуланта Церак остаје у раду као и до сада.

 

На питање за ВМЦ Карабурма у вези са радом као општа војна болница, а и наставком рада апотеке и плановима за Герентолошки центар,  управник ЦВМУ је одговорио да се ради на проширењу рада у смислу отварања опште болнице, да је рад апотеке неизвестан због недостатка кадрова фармацеута, и да нема нових информација о Герентолошком центру.

 

Што се ВМЦ  Нови Београд тиче, управник је истакао да већ дуже време недостају специјалисти за рад из области  хирургије, неурологије, психијатрије, офтолматологије итд. и да је расписан конкурс за пријем недостајућих специјалиста.

 

У најскорије време размотриће се могућност рада лабораторије у амбуланти Бежанијска Коса по узору на рад у амбуланти Церак.

 

У скорије време очекује се да се одобри набавка 10 ком. санитетских аутомобила за потребе Хитне службе ЦВМУ, што би, уз решавање кадровских проблема /лекара и возача/, значајно унапредило рад ове службе.

 

Ускоро се очекује и информациона подршка у Војноздравственим установама везано за електронске рецепте, електронски картон, заказивање прегледа итд.