После више интервенција Удружења војних пензионера Србије код Управе за војно здравство МО, да је потреба војних осигураника да, као и цивилни, могу да подигну лекове за редовну терапију и разговора председника УВПС Љубомира Драгањца са министром одбране Александром Вулином, надлежна институција војног здравства прихватила је оправдани захтев, па је Центар војномедицинских установа Београд објавио саопштење следеће садржине:

,,Након извршене анализе, постигнутих ефеката у рационализацији прописивања, издавања и овери рецепта, а након обезбеђења оптималних количина лекова и медицинских средстава у војним апотекама, Управа за војно здравство МО, регулише:

1. Прописивање лекова и медицинских средстава војним осигураницима са хроничним обољењима, изабрани лекар војноздравствених установа УВЗ МО, врше у количини која је неопходна за период који није дужи од 60 дана.

2. Рецепти прописани од стране изабраних лекара војноздравствених установа, а који се не могу реализовати у апотекама ОЈ УВЗ МО, оверавају се за период који није дужи од 60 дана.

 

3. За реализацију ове регулативе одговорни су начелници/управници ВЗУ МО.

4. Управа за логистику (Ј-4) ГШ ВС ће у складу са наведеним, својим актом регулисати прописивање хроничне терапије војним осигураницима који здравствену заштиту остварују у јединицима ВС.

5. Ова регулатива дефинисана је актима Управе за војно здравство“.