Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 38 gostiju na mreži
Састанак представника УВПС са директором Фонда за СОВО
уторак, 31 јул 2018 12:20
У Дому ВС у Београду данас је одржан радни састанак председника УВПС Љубомира Драгањца и његових сарадника са директором Фонда за СОВО потпуковником др Раданом Костићем. На састанку је било речи о областима здравственог и социјалног осигурања, посебно о проблемима са којима се сучељавају војни пензионери.

Председник Драгањац је оценио да Фонд за СОВО у целини испуњава обавезе из својих надлежности, али је покренуо и неколико питања од значаја за кориснике социјалног осигурања. Директор Фонда за СОВО потпуковник Костић обавестио је прдставнике УВПС да је Управни одбор Фонда за СОВО донео нови Правилник за протетичка  и орстотичка помагала, које ће ових дана бити достављен Удружењу.

 

У погледу наплате путних трошкова војних осигураника који одлазе на прегледе или лечење изван места боравка, установљено је да Фонд за СОВО редовно испуњава своје обавезе, а да се застоји јављају у појединим командама гарнизона где се врши обрада рачуна. У том смислу Удружење ће се обратити Генералштабу ВС.

Председник УВПС је изнео потребу да се за чланове Управног одбора и  Надзорног одбора Фонда за СОВО поново именују представници УВПС.

Удружење је покренило питање социјалне и хуманитарне помоћи материјално слабостојећим пензионерима, сматрајући да Фонд за СОВО треба да помогне осигуранике да превазиђу проблеме са којима се сусрећу.

 

Додај коментар