Неки чланови минорног удружења које носи назив Синдикат војних пензионера Србије ових дана, обилазећи кориснике војних пензија на адресама пребивалишта или наступима у медијима, служе се новим обманама тврдећи да је Удружење војних пензионера Србије њихов колективни члан (деле и пропагандне материјале). Они износећи неистините податке, покушавају да прибаве легитимитет за оно што бесуспешним покушајима чине на разбијању репрезентативног удружења војних пензионера Србије. При томе, како нас обавештавају чланови које су посетили, износе и друге неистините чињенице што представља грубе нападе на наше удружење без посебног повода и разлога.

УВПС овим демантује ноторне неистине које се упорно пласирају војнопензионерској популацији јер никада није приступило Синдикату војних пензионера Србије, нити има намере да то учини. Удружење није колективни члан ниједног другог удружења нити било које странке. Наиме, било би неприродно да удружење које броји више од 27.000 чланова и баштини тардицију дугу 23 године, приступи организацији од неколико десетина чланова која још није утабала стазе сопствене активности, а већ би да се меша у односе које припадају великој заједници која окупља кориснике војне пензије.

Удружење војних пензионера Србије нема намеру да се бави организацијама, неформалним групама и појединицима који делују против Удружења и његових чланова, нити се занима за организациону структуру, предмет деловања и активности других асоцијација која окупљају војне пензионере. Све своје организационе и интелектуалне потенцијале УВПС је оријентисало према решавању горућих проблема војнопензионерске популације.

Минорна удружења која окупљају само веома мањи број војних пензионера, уместо да се добрим делима, управо онима која враћају урушена права и поправљају рејтинг војних пензионера, представе војнопензионерској популацији придобијајући их за своје активности, покушавају да неистинама манипулишу својим колегама, што пре свега није моралан чин. Користећи се неистинама настоје да придобију наше чланове, што се коси са принципима слободе деловања и правде. УВПС ће о њиховом деструктивном деловању, ако се буде наставило, обавестити своје чланове и предузети одговарајуће легалне и легитимне поступке.