Удружење војних пензионера Србије упутило је данас писмо општинским и градским организацијама Удружења везано за акт којим им се обратила неформална група војних пензионера. Писмо доносимо у целости:

,,Неформална група ,Војни пензионери Србије -  ФБ група‛, Удружење пензионисаних подофицира Србије – градски одбор Ниш, Удружење бескућника Србије и Асоцијација пензионисаних припадника Војске Србије упутили су акт општинским и градским одборима УВПС, позивајући их ,,на организационо и акционо јединство“.

 

Руководство УВПС сматра да је реч о најгрубљем начину мешања у унутрашње ствари једне организације и очигледном покушају да се разбије јединство УВПС. С обзиром на то да је реч о групи која није легална и легитимна, дакле нерегистрованој ad hok групи, упозоравамо општинске и градске организације да не треба поступати по захтеву те неформалне групе.  Општински и градски одбори, без овлашћења или одлука Главног одбора УВПС, не могу да ступају ни у какве аранжмане са неформалним групама, што је регулисано Стаутом УВПС.

Удружење је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом састанака са неформалном групом пензионера упутило два акта у којима су наведени ставови Удружења у вези са остваривањем права на ванредно повећање пензија за 11,06 одсто од 1.1. 2008. године.

УВПС је непрекидно седам година предузима низ мера на остваривању права и управо тим активностима је обезбеђено признавање права, а након изјава премијера и неких министра да нам то право припада, очекујемо доношење решења РФ ПИО о ванредном усклађивању пензија за 11,06 одсто од 1.1. 2008. године и ефикаснији рад судова у парничном поступку“.