Због непоступања Управног суда у вези са усклађивањем пензија за 11,06 одсто, председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је Управном суду писмо следеће садржине:

,,Поводом непоступања Републичког фонда ПИО по пресудама Управног суда као и због недоношења извршног решења, (по захтевима које подносе војни пензионери), од стране Управног суда којим би се ускладиле пензије за 11,06% од 01.01.2008. године, актом 01/ бр. 373-1 од 04.12.2014. године обратили смо се председнику Управног суда и замолили да се то учини у што краћем року. Прошло је више од четрдесет дана а одговор нисмо добили, нити је донето ни једно решење, иако је прошло више од пет месеци од подношења захтева.

 

Сматрамо да се војни пензионери налазе у зачараном кругу судске опструкције својих на Уставу и закону заснованих права, а из чега је, изгледа, једини излаз подношење кривичних пријава и обраћање међународном суду у Стразбуру. Исто тако сматрамо да Управни суд треба да у складу са законом обезбеди спровођење својих пресуда које Дирекција Републичког фонда ПИО упорно игнорише.

Очекујемо да у најкраћем року почнете са доношењем извршних решења по одредбама члана 71. став 3. Закона о управним споровима и да ће те нам одговорити на наше захтеве“.