После катастрофалних поплава у којима је највише страдао Обреновац, председник УВПС Љубомир Драгањац и председник Извршног одбора ГО УВПС Зоран Вучковић посетили су 10. јуна тај град, зарад сагледавања последица и хитне помоћи војним пензионерима.

 

Представницима Удружења размере штете које су претрпели кориници војне пензије предочили су Србољуб Васић, председник ОпОд УВПС Обреновца, Стојан Маринковић, потпредседник и Предраг Павловић, члан ОпОд. Није мали број оних кориника војне пензије којима од покретне имовине није остало готово ништа, а штете на становима и кућама су толико велике да ће за њихову реконструкцију бити потребно много труда и новца.

Домаћини су госте из Београда повели у неколико станова и кућа у којима, са породицама, живе војни пензионери, односно корисници војне пензије. Тамо су у току били радови на чишћењу муља, уклањању паркета који се деформисао, стругању зидова захваћених водом и одношењу на сабирне пунктове намештаја и кућних уређаја који више нису за употребу.

Председник Драгањац је рекао породицама корсника војне пензије да ће Удружење учинити све да им у овом тешком часу максимално помогне. Готово сва средства која је Главни одбор УВПС определио за помоћ поплављенима биће усмерена на Обреновац. Указао је на одговорност организације у Обреновцу да се не догоди да било ко од корисника војне пензије ко је имао штету остане без помоћи.

Општинском одбору дат је задатак да у наредних пет дана посети све коринике војне пензије који нису пострадали у поплавама, да појединачно попишу штете и документацију достави Извршном одбору ГО, како би се брзо деловало, то јест што пре новац упутио онима којима је у овом часу драгоцен.