Војномедицинска академија биће један од учесника предстојећег Пролећног фестивала здравља који ће бити одржан од 27. до 28. марта 2014. године у Дому омладине, Македонска улица бр. 22 у Београду.

 

На штанду ВМА, отвореном током оба радна дана Фестивала, заинтересованим грађанима ће у четвртак, 27. марта 2014. године стручни тим Клинике за пулмологију ВМА омогућити тестирање плућне функције (спирограм и пулсна оксиметрија), док ће у петак 28. марта 2014. године грађани моћи да се посаветују са запосленима Института за епидемиологију ВМА у вези са лајмском болести и убодом крпеља.

Трибина Војномедицинске академије и ,,Политике" биће одржана у петак, 28. марта 2014. године од 14.40 до 15.40 часова у малој сали Дома омладине.

Прво предавање на тему ,,Проблеми са венама" одржаће потпуковник др Момир Шарац са Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију ВМА, а затим ће начелник Групе клиника интерне медицине ВМА пуковник проф. др Ђоко Максић одржати предавање под називом ,,Бубрежне болести".

Улаз је слободан за све заинтересоване грађане.