Ivo Andric

Ivo Andric

Intesa senior kes
Status Stil

Важни линкови

Ministarstvo Odbrane
Vojska Srbije


Тренутно на мрежи

Imamo 110 gostiju na mreži
Усклађивање пензија и новчаних накнада за 1,25 одсто од децембра 2015.
уторак, 09 фебруар 2016 13:04
Закључком Владе Републике Србије од 23. јануара ове године утврђено је да се пензије и новчане накнаде које исплаћује РФ ПИО од исплате за децембар 2015. године увећају за1,25одсто. Исто толико – 1,25 одсто увећава се вредност општег бода, тако даће се пензије и новчане накнаде од децембра 2015. године па надаље исплаћивати у увећаном износу.
 
О рестриктивном режиму издавања канадских виза држављанима Р. Србије
понедељак, 01 фебруар 2016 10:52
Државни секретар у Министарству спољних послова РС Роксанда Ничић, после обраћања председника УВПС Љубомира Драгањца (28. децембра), упутило је Удружењу војних пензионера Србије (25. јануара) акт следеће садржине:
 
Колико се дуго чека на поједине прегледе на кабинетима ВМА
петак, 29 јануар 2016 04:42
После обраћања председника УВПС ЉубомираДрагањца надлежним институцијама у систему одбране поводом стања и проблема у војном здравству, из Војномедицинске академије је стигао одговор на питање колико се на појединим кабинетима чека на преглед. Већи део тог дописа доносимо у изворном облику:
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у децембру 2015. године
среда, 27 јануар 2016 11:28
На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 12. јануара 2016. године, размотрио захтеве достављене удецембру 2015. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели једнократне социјалне и хуманитарне помоћи:
 
Питања у вези са здравственим обезбеђењем војних пензионера
петак, 22 јануар 2016 10:38

 

Председник Удружења војних пензионера Србије Љубомир Драгањац обратио се институцијама из система одбране, надлежним за бригу о здрављу и лечење војних пензионера – Фонду за СОВО, Управи за војно здравство МО, Војномедицинској академији, Генералштабу ВС и другима – питањима постављеним на последњој седници Главног одбора Скупштине РС или искрслим после тог скупа, уз молбу да одговоре на постављена питања из свог делокруга деловања. Питања доносимо у целости:
 
Примедбе на поступање дела адвоката у поступцима за наплату закинутог дела војних пензија
уторак, 19 јануар 2016 11:54
Систематско и упорно доказивање правде да и војним пензионерима припада ванредно усклађивање пензија од 1.1. 2008. године, које је безмало осам година плански водило Удружење војних пензионера Србије, значајно су подупрли адвокати. Већина њих је часно, честито, предано и стручно водило судске поступке, помажући тако корисницима војне пензије да остваре своје Уставом и законом утврђено право. Неки од истакнутих адвоката сјајним поднесцима судовима значајно су допринели да се учине преко потребни пробоји на путу за остварење закинутих права. У часу када војни пензионери масовно остварују оно што су им чиновници оспоравали, тренутак је да се адвокатима ода признање за све оно што су за војнопензионерску популацију учинили.
 
Повећање износа укупног прихода по члану породице за доделу социјалне и хуманитарне помоћи
среда, 13 јануар 2016 21:38
Након повећања пензија за 6,57% од 01. новембра 2015. године, Извршни одбор  је донео одлуку да се износ укупног прихода по члану издржаваног члана породичног домаћинства од месеца јануара 2016. године повећа из члана 5. Правилника за тешки материјални положај са 15 на 16 бодова или са 10.735,65 динара на 11.451,36 динара.
 
Поступци у случају одбијања дела тужбеног захтева због застарелости
уторак, 12 јануар 2016 11:31

 

У случајевима покренутих парница за наплату дуга за 11.06% где није прихваћено вансудско поравнање могуће су три ситуације у погледу одбијања дела тужбеног захтева због застарелости:
  1. Да се предмет налази пред другостепеним судом по жалби туженог,
  2. Да је донета првостепена пресуда, а рок за жалбу није истекао, и
  3. Да главна расправа још није закључена, односно првостепена пресуда није донета.
 
Обраћање Министарству спољних послова поводом виза за улазак у Канаду
уторак, 29 децембар 2015 11:07
Председник УВПС Љубомир Драгањац упутио је писмо Министарству спољних послова, којим захтева да се учине конкретни кораци како би и војним пензионерима било омогућено издавање виза за улазак у Канаду. Писмо доносимо у целости:

 

,,У последње време све више војних пензионера обраћа се нашем удружењу са молбом да им помогнемо у остваривању права  на посетилачку визу за улазак у Канаду. Наиме, реч је о одбијању Амбасаде Канаде да им изда визу зато што су током 1999. године били у активној војној служби. Амбасада се при томе позива на на правила и смернице канадског имиграционог визног режима.

 
Главни одбор УВПС о здравственој заштити војних осигураника
понедељак, 28 децембар 2015 11:55
Стање и проблеми у остваривању здравствене заштите била је централна тачка дневног реда 10. седнице Главног одбора Скупштине УВПС, којој је председавао председниик Љубомир Драгањац. На основу извештаја из градских и општинских организација, члан Извршног одбора ГО мр сц. др Часлав Антић поднео је детаљан извештај, у којем су назначени готово сви проблеми с којима се сучељавају војни пензионери и чланови породица када је реч о здравственој заштити и лечењу.
 
Предлог за продужења рока за вансудско поравнање
четвртак, 24 децембар 2015 15:15
Председник Удружења војних пензионеера Србије Љубомир Драгањац упутио је Министарству за рад, запоошљавање и социјална питања предлог да се рок за вансудско поравнање војних пензионера продужи без рока, све док се дуг не исплати по било ком основу.
 
Додела социјалне и хуманитарне помоћи у новембру 2015. године
петак, 18 децембар 2015 11:27

На основу Правилника о социјалној и хуманитарној помоћи Удружења војних пензионера Србије, Изврши одбор је на седници оджаној 11. децембра 2015. године, размотрио захтеве достављене уновембру 2015. године, и на основу прописаних критеријума и испуњених услова, донео је одлуке о додели јенократне социјалне и хуманитарне помоћи:

 
За колико процената су увећане војне пензије
петак, 11 децембар 2015 11:20
На питање појединих корисника војне пензије да ли су пензије заиста повећане за 6,57 одсто, а у циљу отклањања недоумице, дајемо следеће објашњење: Повећање пензије за 6,57 одсто се односи на укупну пензију (без смањења по Закону о привременом узређењу начина исплате пензија). На овај начин увећане пензије примењује се наведени закон. За пензије од 25.000 до 40.000 динара пензија се умањује за 22 одсто.
 
Продужен рок за вансудско поравнање дуга за војне пензије
четвртак, 10 децембар 2015 18:09
На основу предлога Удружења војних пензионера Србије, Влада Србије продужила је до 25. децембра рок у којем војни пензионери могу да надлежној филијали ПИО фонда поднесу захтев за вансудско поравнање и постигну споразум о исплати дуга. Ту нову чињеницу је у изјави данас потврдио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.
 
Вансудско поравнање дуга
среда, 09 децембар 2015 11:14

Корисници војних пензија који су покренули парницу за наплату дуга и имају пресуду

основног суда, без обзира да ли је пресуда правноснажна или није, могу у належној филијали РФ ПИО, извршити вансудско поравнање за период који није обухваћен пресудом  или је

тужбени захтев одбијен због застарелости.

У том случају треба  РФ ПИО уз захтев да предају и фотокопију пресуде основног суда.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 40